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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre. |
Data corrente: |
08/05/2018 |
Data da última atualização: |
14/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
Autoria: |
AMARAL, E. F. do; OLIVEIRA, T. K. de; BARDALES, N. G.; ARAÚJO, E. A. de; OLIVEIRA, C. H. A. de; SILVA, D. V. da; MORENO, N. M. da C. |
Afiliação: |
EUFRAN FERREIRA DO AMARAL, CPAF-Acre; TADARIO KAMEL DE OLIVEIRA, CPAF-Acre; Nilson Gomes Bardales, Bolsista de Desenvolvimento Científico Regional do CNPq/Fapac; Edson Alves de Araújo, Universidade Federal do Acre (Ufac); Charles Henderson Alves de Oliveira, Instituto de Mudanças Climáticas e Regulação de Serviços Ambientais; Déborah Verçoza da Silva, Secretaria de Estado de Meio Ambiente; Nesia Maria da Costa Moreno, Instituto de Mudanças Climáticas e Regulação de Serviços Ambientais. |
Título: |
Caracterização de sistemas agroflorestais com o uso de ferramentas de Geoestatística. |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2018. |
Páginas: |
31 p. |
Série: |
(Embrapa Acre. Boletim de pesquisa e desenvolvimento, 58). |
ISSN: |
0101-5516 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O objetivo do presente estudo foi estruturar e avaliar um procedimento metodológico para caracterizar a dependência espacial de variáveis das espécies componentes de sistemas agroflorestais com o uso de ferramentas de geoestatística, permitindo a comparação de diferentes arranjos por meio de indicadores espaciais. |
Palavras-Chave: |
Agroforestería; Amazonia Occidental; Amazônia Ocidental; Castanha do brasil; Cubierta vegetal; Geoestadísticas; Nova Califórnia (RO); Nuez del Brasil; Peach palm; Projeto Reca; Rondônia; Sistema agroflorestal (SAF); Western Amazon. |
Thesagro: |
Agrossilvicultura; Bactris Gasipaes; Bertholletia Excelsa; Castanha do Para; Cobertura Vegetal; Cupuaçu; Dados Estatísticos; Pupunha; Theobroma Grandiflorum. |
Thesaurus Nal: |
Agroforestry; Brazil nuts; Geostatistics; Vegetation cover. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/176494/1/26612.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Acre (CPAF-AC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
06/10/2022 |
Data da última atualização: |
12/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SILVA, E. G.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. B. e; GOIS, G. C.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; CAMPOS, F. S.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; YAMAMOTO, S. M. |
Afiliação: |
E. G. SILVA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; T. M. BARROS E SILVA, UNIVASF; G. C. GOIS, UNIVASF; E. M. SANTOS, Federal University of Paraíba, Areia, PB; J. S. OLIVEIRA, Federal University of Paraíba, Areia, PB; F. S. CAMPOS, UFRPE; A. F. PERAZZO, Federal University of Paraíba, Areia, PB; O. L. RIBEIRO, Federal University of Recôncavo Bahiano, Cruz das Almas, BA; S. M. YAMAMOTO, UNIVASF. |
Título: |
Carcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
South African Journal of Animal Science, v. 51, n. 2, p. 231-240, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The aim of the study was to evaluate the carcass characteristics, proximate composition, and sensorial attributes of meat from sheep fed diets in which buffelgrass silage replaced corn silage. Thirty-two intact male crossbred Santa Inês sheep with an average live weight of 20.09 ± 2.0 kg were housed in individual stalls and allotted at random to four treatments in which corn silage was replaced by buffelgrass silage at the levels of 0 (control), 33.3%, 66.6%, and 100%. After an adaption period of 10 days, the sheep were fed for an additional 61 days. Feed was offered ad libitum and corn silage comprised 60% of the diet for the control group. Carcass characteristics, non-carcass components and meat quality were evaluated. Hot carcass yield, cold carcass yield, true carcass yield, trimmings, fat weight, and mesenteric and omental fat weight were highest for the control group (P <0.05). Loin eye area had a quadratic response (P =0.02), with the largest areas being observed in animals fed the diet containing 66.6% buffelgrass silage. Liver weight (P <0.01), luminosity of the meat (P <0.05), and cooking loss (P <0.05) likewise had nonlinear responses to the concentration of buffelgrass silage in the diet. The treatments did not have significant negative influence on the nutritional and organoleptic characteristics of the meat. |
Palavras-Chave: |
Análise sensorial; Pequenos ruminantes; Silagem de milho. |
Thesagro: |
Capim Buffel; Dieta; Nutrição Animal; Ovino; Produto de Origem Animal. |
Thesaurus NAL: |
Animal nutrition; Animal products; Small ruminants. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147163/1/Carcass-characteristics-and-meat-quality-of-sheep-fed-buffel-grass-silage-to-replace-corn-silage.-2021.pdf
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Marc: |
LEADER 02400naa a2200361 a 4500 001 2147163 005 2023-01-12 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aSILVA, E. G. 245 $aCarcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aThe aim of the study was to evaluate the carcass characteristics, proximate composition, and sensorial attributes of meat from sheep fed diets in which buffelgrass silage replaced corn silage. Thirty-two intact male crossbred Santa Inês sheep with an average live weight of 20.09 ± 2.0 kg were housed in individual stalls and allotted at random to four treatments in which corn silage was replaced by buffelgrass silage at the levels of 0 (control), 33.3%, 66.6%, and 100%. After an adaption period of 10 days, the sheep were fed for an additional 61 days. Feed was offered ad libitum and corn silage comprised 60% of the diet for the control group. Carcass characteristics, non-carcass components and meat quality were evaluated. Hot carcass yield, cold carcass yield, true carcass yield, trimmings, fat weight, and mesenteric and omental fat weight were highest for the control group (P <0.05). Loin eye area had a quadratic response (P =0.02), with the largest areas being observed in animals fed the diet containing 66.6% buffelgrass silage. Liver weight (P <0.01), luminosity of the meat (P <0.05), and cooking loss (P <0.05) likewise had nonlinear responses to the concentration of buffelgrass silage in the diet. The treatments did not have significant negative influence on the nutritional and organoleptic characteristics of the meat. 650 $aAnimal nutrition 650 $aAnimal products 650 $aSmall ruminants 650 $aCapim Buffel 650 $aDieta 650 $aNutrição Animal 650 $aOvino 650 $aProduto de Origem Animal 653 $aAnálise sensorial 653 $aPequenos ruminantes 653 $aSilagem de milho 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSILVA, T. M. B. e 700 1 $aGOIS, G. C. 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. 700 1 $aCAMPOS, F. S. 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aRIBEIRO, O. L. 700 1 $aYAMAMOTO, S. M. 773 $tSouth African Journal of Animal Science$gv. 51, n. 2, p. 231-240, 2021.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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